Dolar 42,0427
Euro 48,5067
Altın 5.416,63
BİST 11.060,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 18°C

Okan Bayülgen mercimek çorbası isyanı

Mercimek çorbasının kültürel değeri ve sanatçı sözleriyle zenginleşen bir gastronomi ve sanat yolculuğu.

Okan Bayülgen mercimek çorbası isyanı
7 Ekim 2025 10:01
A+
A-

Bayülgen, uzun yıllardır farklı sanat alanlarında adından söz ettiriyor: oyunculuk, televizyon sunuculuğu, fotoğrafçılık, seslendirme ve sahne yapımcılığı. Bu kez bir yemek fuarında gündeme gelen tartışma, mercimek çorbasına ilişkin bir eleştiriden doğdu. Unun çorbasına konulması meselesi üzerinden Türk kültürünün yozlaşmasıyla ilgili tartışmayı tetikledi.

Mercimek Çorbası Üzerinden Kültürel Değerler ve Sanatçı Sözleri

Un koyan insanların güvenilirliğine dair sert bir değerlendirme yaparak, “Mercimek çorbasına un koyan insanlardan hayır gelmez” sözünü savurdu. Sözüne eşlik eden hatır-çeviriler, “Kaç restoranda bu yüzden kavga ettim, kaçından kovuldum” ifadesiyle destek buldu ve sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bu söz, dil ve değerler konusundaki kaygıları yeniden gündeme taşıdı.

Mercimek Çorbası Üzerinden Kültürel Değerler ve Sanatçı Sözleri

Mercimek çorbası tartışması ile Bayülgen’in görüşleri, pek çok kullanıcı tarafından farklı şekillerde yorumlandı. Bazıları sanatçının kültürel değerleri koruma çabasını takdir ederken, bazıları ise örneğin çorba üzerinden yapılan benzetmeyi anlamlandıramadı. Tartışma, Türk mutfağı ve dilinin korunması konusundaki farklı bakış açılarının yeniden tartışılmasına vesile oldu.

Mercimek Çorbası Üzerinden Kültürel Değerler ve Sanatçı Sözleri