Dolar 42,0427
Euro 48,5067
Altın 5.416,63
BİST 11.060,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Sal 21°C
Çar 18°C
Per 17°C
Cum 18°C

Kışın bu 7 sebzeyi mutlaka tüketin

Kış mevsiminde sofralara eklenen sebzeler, vücudu soğuk havalara karşı güçlendiriyor, bağışıklık sistemini destekliyor ve zinde kalmaya yardımcı oluyor.

Kışın bu 7 sebzeyi mutlaka tüketin
10 Ekim 2025 15:51
A+
A-

Bu sebzeleri yemeyen pişman…

Kış aylarında mevsiminde yetişen sebzeler, yüksek besin değerleriyle sağlıklı yaşamın vazgeçilmez parçası haline geliyor.

Vitamin, mineral ve lif bakımından zengin olan bu sebzeler, vücut direncini artırıyor ve hastalıklara karşı koruyucu etki sağlıyor.

İşte hem lezzeti hem de sağlığa faydasıyla öne çıkan 7 muhteşem kış sebzesi…

LAHANA

Lahana, kış aylarının en besleyici sebzelerinden biri. C vitamini ve lif içeriğiyle vücut direncini destekler.

Haşlanarak, fırınlanarak veya çiğ şekilde salatalarda tüketilebilir. Sindirime yardımcı olur.

BROKOLİ

Brokoli, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağlar.

Buharda pişirildiğinde besin değerini korur, salatalarda veya yemeklerde rahatlıkla kullanılabilir. Düzenli tüketimi enerji seviyesini dengelemeye yardımcı olur.

KEREVİZ

Kereviz, yüksek su ve lif içeriği sayesinde hem tok tutar hem de sindirim sistemine destek olur.

Salatalarda çiğ şekilde veya yemeklerde pişirilmiş halde tüketilebilir.

KIRMIZI PANCAR

Pancar, güçlü rengi ve yüksek antioksidan içeriğiyle kış mutfaklarının en faydalı sebzelerinden biri.

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde kan dolaşımını destekler, enerji verir.

Fırında, haşlanarak veya salata şeklinde tüketilebilir.

PIRASA

Pırasanın doğal antibiyotik etkisi bulunur. İçeriği sayesinde solunum yollarını rahatlatır, bağırsak sağlığını destekler.

Zeytinyağlı olarak ya da yemeklerde lezzetli bir şekilde tüketilebilir.

ENGİNAR

Enginar, karaciğer dostu sebzeler arasında yer alır.

Vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur, sindirimi düzenler.

KARNABAHAR

Karnabahar, lif ve C vitamini açısından zengin içeriğiyle bağışıklığı güçlendirir.

Fırında, haşlanmış olarak ya da tencere yemeği olarak tüketilebilir. 

ETİKETLER: , ,